Évente 365-ször - szökőévben 366-szor - tart karácsonyt egy brit férfi, így aztán az idén sem szedte le karácsonyfáját. A 43 éves Andy Park rajong a karácsonyért, ezért tartja meg minden nap - már 15 esztendeje. Eddig már vagy ötezer pulykát evett meg karácsonyra, ugyanennyi üveg pezsgőt és sherryt ivott, 88 ezer gyümölcstortácskát falt be, közel 30 ezer ajándékot osztott szét és egy egész vagyont költött dekorációra. Szenvedélye több mint 90 millió forintnak megfelelő fontjába került - eddig.
A délnyugat-angliai Melkshamban élő, elvált férfi minden reggel - a kellő karácsonyi hangulat elérése érdekében - megeszik hat gyümölcstortácskát és egy pulykás szendvicset. Fél tizenkettőkor félbehagyja munkáját, hogy hozzálásson az ünnepi pulyka megsütéséhez. Pontban három órakor, kezében egy pohár sherryvel, megnézi Erzsébet királynőnek a Brit Nemzetközösséghez intézett ünnepi köszöntőjét - videofelvételről. Az ünnepi vacsorára megeszi a pulykát kelbimbóval, sültkrumplival és borsópürével, mellé pedig sherryt, bort és pezsgőt iszik.
Az ajándékok elhelyezésének is megvan a maga ideje: pontosan este 8 órakor kerülnek a feldíszített fa alá. Parkot nem zavarja, hogy élettársa és lánya bolondnak tartja. Ami ajándékait illeti, ő veszi és csomagolja be magának, és persze ő is bontja ki. Az eddigi legszebb egy Mercedes volt - annak örült a legjobban. (MTI)