horoszkóp

Nincs vevő Szaddám Huszein jachtjára

2008.01.07. 08:10

Nem talált vevőre Szaddám Huszein néhai iraki diktátor jachtja. A 2006 decemberében kivégzett iraki elnök még 1981-ben, az iraki-iráni háború idején építtette Dániában a 82 méter hosszú hajót, amelyet Kádiszíjának nevezett el a 17. századi, történelmi jelentőségű csata után, amelyben az arabok legyőzték a perzsákat. Ma a jachtot Ocean Breeze-nek hívják és Nizzában horgonyoz - írta az El País című spanyol napilap.
 Szaddám óta több tulajdonosa is volt, a sors iróniája folytán még az ellenségnek tekintett szaúdi királyi család is birtokolta 10 évig. Tavaly tavasszal elajándékozták Abdulláh jordániai királynak, de a hásemita uralkodó meg akar tőle szabadulni - egyelőre eredménytelenül. 
 Egy olasz nő, aki luxushajót kereső barátnőjével felkereste, így nyilatkozott a madridi lapnak: "Soha nem láttam még ilyen túlzásokat. Arany szeméttartók, aranyozott rózsaszín és kék mindenhol, a Szaddámnak fenntartott szobában nagyméretű, velencei stílusú ágy, ahol állítólag szeretőit fogadta. Nincs rá vevő, még az oroszokat sem érdekli, pedig azok errefelé mindent megvásárolnak. Lehet, hogy Szaddám szelleme ijeszti el őket".
 A jachtot 23 millió euróért (5,75 milliárd forint) árulják. (MTI)