Dennis Quaid és felesége mégis feljelentette a kórházat, ahol újszülött ikreiknek túladagolták a véralvadásgátló szert.
A szülők - akiknek november 8-án világra jött gyermekeit pótanya hordta ki - a  Cedars-Sinai kórház "őszinteségének hiánya" miatt fordultak a hatóságokhoz. Quaidék a Los Angeles-i kórháztól úgy tudták, hogy a kisbabák egyszer kaptak a 10 egység helyett 10 ezer egységet tartalmazó vakcinából, ám a kaliforniai közegészségügyi hivatal szerdán közzétett jelentéséből kiderült, hogy nyolc óra leforgása alatt kétszer oltották be az ikreket, tehát az előírtnál mindketten kétezerszer több gyógyszert kaptak.

 

A pár a Los Angeles Times csütörtöki számában közzétett nyilatkozata szerint becsapva érzi magát, és úgy véli, hogy talán sohasem fogja megtudni, mi is történt valójában a gyermekeikkel a kórházban.

 

A kórház vezetése, amely korábban bocsánatot kért Quaidtől, és feleségétől, Kimberlytől, a vizsgálat lezárása után kiadott nyilatkozatában elismerte, hogy hibázott, de sietett közölni, hogy saját, belső vizsgálata is hasonló eredménnyel zárult, és végig együttműködött a hatóságokkal.
 

A filmszínész és felesége még tavaly, a gyerekek kórházból való hazatérése után pert indított a Baxter Healthcare gyógyszergyártó vállalat ellen, amely a félreérthető feliratozású vakcinákat szállította. A 10 és 10 000 egységet a megtévesztésig egyforma ampullába kiszerelő cég tavaly februárban körlevelet intézett az általa ellátott egészségügyi intézményekhez, hogy nagy körültekintéssel kezeljék a feliratozást. A figyelmeztetést az előzte meg, hogy az ampullák összecserélése miatt néhány csecsemő meghalt az Egyesült Államokban.

MTI