San Francisco és London után Koppenhága lesz a maszturbációs vitamaraton színhelye májusban. A "Masturbate-a-Thon 2008" elnevezésű rendezvény célja, hogy megtörje a szexualitással kapcsolatos tabukat és előítéleteket - mutatott rá a szervező.
"Célom, hogy a világ minden tájáról összehívjak férfiakat és nőket, beszéljünk a maszturbációról, amely még a miénkhez hasonló szabadgondolkodó társadalomban is tabu, és részt vegyenek a maratonban, amely örömöt, oldódást és szexuális önmagunk felfedezését nyújtja" - közölte Pia Struck Madsen. Madsen asszony szerint a maszturbáció pozitív, biztonságos és erotikus alternatívát jelent.
A rendezvény célja, hogy segítse a nőket és férfiakat az orgazmus javításában, a szexuális öröm megtalálásában - tette hozzá szexológusnő, aki naponta számos, szexuális problémákkal küzdő egyéni pácienset és párt fogad.
A maratont Koppenhágában tartják május 31-én, pontos helye egyelőre nem ismert. A résztvevőket három helyiségben helyezik el: "Egyikben nőket, másikban férfiakat, a harmadikban a két nem képviselőit vegyesen, ahol szabadon vitázhatnak és átadhatják magukat az önkielégítés örömének" - mondta Madsen.