Egészen az összeesésig folytatta egy 15 éves belga fiú a  World of Warcraft elnevezésű számítógépes játékot a belgiumi La Louviere-ben lévő otthonában, és végül kómába esett - jelentette vasárnap a "Het Nieuwsblad op Zondag" című belga lap.  Kórházba szállítása után csaknem egy napig tartott, amíg magához tért.
"Szenvedélyes játékos vagyok. Rendes körülmények között reggel négy vagy hat óráig szoktam játszani és csak azután bújok ágyba. Gyakran megesik  azonban, hogy az egész éjszakát átjátszom" - ismerte be a 15 éves Benjamin.
Olyankor a fáradság leküzdésére literszáma fogyaszt kávét és energiaserkentő italokat. Most azonban rájött arra, hogy az ehhez hasonló játékok csak új fajta drogot jelentenek a fiatalok számára.
Benjamin édesanyja, aki férjének 2006-ban bekövetkezett halála után egyedül neveli öt gyermekét, le akarja vonni a tanulságot fiának összeroppanásából. "Megpróbáltam elvonni gyermekeimet a számítógéptől, de akkor agresszívek lettek" - mondta az asszony, aki azt ígérte, hogy ezután azonban erélyesebben fog majd fellépni. (MTI)