Jet Li, a kungfufilmek kínai sztárja bejelentette, hogy egy évre visszavonul a filmezéstől és minden idejét jótékonysági alapítványának szenteli. Az akciósztár egy pekingi hotelben tartott sajtókonferencián elmondta, hogy eddig már két amerikai ajánlatot dobott vissza, s ezzel mintegy 27,6 millió dolláros (átszámítva 4,7 milliárd forintnyi) jövedelemtől esett el. Elhatározása mégis szilárd: az általa létrehozott Jet Li One Foundation Project elnevezésű alapítványban munkálkodva tölti ezt az évet. A jótékony szervezet a kínai Vöröskereszt Társasággal karöltve gyűjt adományokat a világ természeti katasztrófát szenvedett áldozatainak megsegítésére, és a lelki betegségekben szenvedő fiatal kínaiak számára.

Jet Li alapítványa tavaly 10 millió jüant (azaz 245 millió forintot) szedett össze Kínában.
Az alapítvány tevékenységében más ismert filmsztárok is részt vesznek, köztük Ang Lee tajvani rendező, Jackie Chan hongkongi akcióssztár és Andy Lau színész. Jet Lit legutóbb a War című akcióthrillerben láthatta a magyar közönség.

A keresett kungfusztár akár filmjei nyereségének egy részét is eladományozhatná, de ez nem fér össze filozófiájával: "Nem az összeg a fontos, ami összegyűlik. Az a célunk, hogy kihozzuk a jóságot és részvétet az emberekből" - fogalmazott a színész. Az ő élete akkor változott meg gyökeresen, amikor 2004-ben családjával kis híján odaveszett a cunami sújtotta Maldív-szigeteken, ahova nyaralni érkeztek. Kislányát, akit elragadott az ár, egy szállodai alkalmazott mentette meg.