Tévedésből riadóztatta a mentőket a tévéző nyugdíjas

2008.01.16. 19:36

Egy nyugdíjas skót hölgy a képernyőn pergő amerikai horrorfilmben látható tengeri drámát igazinak vélve riadóztatta a mentőket. A brit haditengerészet egyik helikoptere és a parti őrség mentőcsapata órákon át kereste ha bejelentésben szereplő fuldoklókat, míg valaki észrevette, hogy az Ayr városban, egy tengerparti házban élő idős asszony a tévén játszódó jelenetet vélte igazinak, az ott hallatszó segélykiáltásokról gondolta, hogy azok élő, ténylegesen éppen a háza előtt bajba került emberektől származnak.
A parti őrség szóvivője, mint arról a szerdai brit lapok beszámoltak, elmondta, hogy amikor az asszony a 999-es segélyhívó számot tárcsázta őket, a nő szavaival egy időben maguk is jól hallották a háttérből a segélykiáltásokat, így haladéktalanul elindították a költséges tengeri mentőakciót.
Miután végül kiderült a tévedés, a mentőszolgálat igyekezett az eset humoros oldalát kidomborítani. "Mi mást tehettünk volna? Nem vádolhattuk a hölgyet azzal, hogy szándékosan beugratott bennünket, csak sajnálni tudjuk szegényt" - mondta a szóvivő.
A nyugdíjas hölgy a "Nyílt tengeren, mély vizeken" című 2003-as, Chris Kentis által rendezett amerikai filmet nézte. A történet szerint egy házaspár más búvárokkal együtt mélyvízi merülést hajt végre, s amikor a felszínre ér, nem találja a többieket. A Csendes-óceán déli részén magára maradt pár története drámai véget ér, cápák támadják meg őket és az utolsó képen összecsapnak felettük a hullámok. (MTI)