Túl erőszakos a Stranglehold nevű játék reklámja

2008.01.16. 17:31
Betiltotta egy számítógépes játék televíziós hirdetését a brit reklámetikai hatóság (Advertising Standards Authority, ASA), mert értékelése szerint a reklám túlságosan erőszakos volt ahhoz, hogy a képernyőkre kerülhessen.
A 18 éves korhatár alatt nem ajánlott Stranglehold nevű játék kifogásolt reklámfilmjében négy férfi küzdött egymással egy hosszúra nyúlt lövöldözős jelenetben, miközben egy hang azt mondta: "Becsület a törvénye. Bosszú a küldetése. Az erőszak az egyetlen lehetősége".
Az ASA szerint, bár az erőszak számítógép által generált, mégis valóságosnak látszik. "Véleményünk szerint a hirdetés úgy tűnhet, mintha erőszakra bátorítana. Mivel a hirdetéssel kapcsolatos kifogásokat nem lehet megoldani a reklám adásba kerülési idejének korlátozásával, a letiltás lehet az egyetlen megoldás" - áll a szabályozótestület közleményében.
A reklámfilm készítői szerint a kifogásolt jelenet csak egy vágott verzió, az eredeti történetben senkit sem lőnek le. Szerintük a nézők számára is egyértelmű, hogy a jelenetben nem valódi erőszakról, csak egy számítógépes játékról van szó. (MTI)