Kedden délután manhattani lakásában holtan találták Heath Ledgert. Az ausztrál születésű színész 28 éves volt, halálát valószínűleg gyógyszer-túladagolás okozta. Ledgert bejárónője találta meg, ágya mellett altatótabletták hevertek. Állítólag masszőrt rendelt házhoz, a bejárónő akkor bukkant a holttestére, amikor szólni akart, hogy a masszőr megérkezett. Rendőrségi források a People magazinnak is megerősítették, a színész ágya körül többféle gyógyszert találtak, egyelőre azonban semmi nem utal arra, hogy öngyilkos lett volna. Ledger  tavaly szakított menyasszonyával, Michelle Williams színésznővel, aki a Túl a barátságon című filmben felesége szerepét játszotta. A pár a film forgatásán ismerkedett meg, egy kislányuk született, Matilda.

Az ír és skót ősöktől származó színész legutóbb az I'm Not There (Ott sem vagyok) című filmben játszott, amelyben Bob Dylant alakította. Az új Batman-film, amelyben Jokert játssza, még nem került a mozikba. Szerepelt például a Casanova (2005), a Dogtown urai (2005), a Grimm (2005), A rend őrzője (2003), A törvényen kívüli (2003), A gyávaság tollai (2002) és A hazafi (2000) című filmekben is. Ang Lee Túl a barátságon című drámájában nyújtott alakításáért 2006-ban Oscar-díjra jelölték.

Ledger egyszer úgy nyilatkozott: "Nem vagyok jó a jövő tervezésében, egyáltalán nem tervezek. Fogalmam sincs, mit fogok holnap csinálni. Nem tervezem meg a napomat, naptáram sincs. Teljesen a mában élek, nem a múltban és nem a jövőben". Az Empire Magazine tavaly a világ 100 legszexisebb mozisztárja közé választotta. (MTI)