Britney Spears amerikai popdíva személyes drámája által ihletett balettet mutat be pénteken a londoni Rambert Dance Company balett-társulat.
 
Az amerikai énekesnő magánéletének egymást sűrűn követő fordulatai már hosszabb ideje a londoni sajtó egyik vezető témáját jelentették. Csütörtökön is szenzációként számoltak be arról, hogy ismét kórházba szállították és most már színpadra is kerül a 26 éves, kétgyermekes, elvált anya története. Meltdown - körülbelül: Leépülés - címen Hubert Essakow koreográfus kreált rá tánckölteményt, a zenét Richard Thomas komponálta hozzá.
 
Essakow a BBC-nek elmondta, hogy körülbelül egy éve foglalkoztatja a díva reménytelen sodródása, válása, majd az, hogy két kiskorú gyermekének láthatási jogát is elvesztette fékezhetetlen magatartása következtében.
 
"Úgy találtam, hogy ez a modern idők egyik nagy drámája, ez a sorsfordulat. Olyan valaki volt, aki előtt óriási pálya nyílt meg, milliók rajongtak érte, és aztán rossz útra került. Úgy gondoltam, olyan történet ez, amelyről érdemes balettet írni" - mondta a koreográfus.
 
A BBC-ben bemutatott részletben a Britney-t megtestesítő táncosnő rózsaszínű topot, neccharisnyát, fekete shortot és széles karimájú kalapot visel, úgy riszálja csípőjét, mint a popshow-ban szokás, majd egy klasszikusabb balett-jelenetben feketébe öltözött, fenyegető táncosokkal viaskodik, akik a mindenütt a sztárok nyomában járó fotósokat jelenítik meg. Végül fehérbe öltözött táncosok - orvosok - viszik el.
 
A Meltdown premierje pénteken este lesz a londoni Southbank Centre színpadán.
MTI