Másodszor szülte meg gyermekét a tűzoltóság mentőkocsijában csütörtökön egy 28 éves portugál anya, méghozzá ugyanannál a tűzoltónál, aki négy éve segédkezett a szülésnél, hasonló körülmények között.

 

José Alves, a fiatal tűzoltó éjszakai ügyeletes volt, amikor laktanyájukba befutott a telefonhívás: a tűzoltók segítségét kérték ahhoz, hogy a vajúdó anyát elszállítsák a 16 kilométerre lévő szülőotthonba. "Amikor fiatal kollégámmal együtt a házhoz érkeztünk, az asszonyt beemeltük a mentőkocsiba, de még mielőtt megtettük volna az utat, megjött a baba. Minden úgy történt, ahogy kellett, negyedórába sem telt el" - mondta el tűzoltó. A kislány helyi idő szerint 1 óra 34-kor, éjszaka jött a világra a mentőkocsiban.

A fiatal, háromgyermekes anya már 2004-ben is életet adott ugyanabban a mentőautóban egy gyermeknek, és akkor is José Alves bonyolította le a szülést. "Pedig nem ismerjük egymást, tiszta véletlen, hogy a laktanya száz tűzoltója közül megint éppen én voltam az ügyeletes" - mondta el az alkalom Alves az AFP francia hírügynökségnek, hozzáfűzve: "Lassan már egészen megszokom ezt, de a társamnak, aki éppen huszadik születésnapját ünnepelte, ez volt az első alkalom, és nagy esemény volt számára a szülésben való segédkezés.

A tűzoltókat, mihelyt megérkeztek a szülőotthonba, már hívták is egy újabb szüléshez.

MTI