A nyilvánosságra került  bírósági dokumentumok szerint Britney Spears popsztárt önjelölt menedzsere gyógyszerezte és minden lépését ő irányította.

A Los Angeles-i UCLA Medical Center pszichiátriai osztályán jelenleg is kényszerkezelés alatt álló 26 éves énekesnő édesanyja, Lynne Spears tegnap távoltartási végzést kért és kapott lánya egykori menedzsere, Sam Lufti ellen. Az anya keresetében arra hivatkozott, hogy Lutfi teljesen hatalmába kerítette a súlyos családi válsággal küzdő, zavartan viselkedő lányát. Azt is leírta, hogy amikor január 28-án látogatóba érkezett, azt tapasztalta, hogy Lutfi volt az úr a házban és lánya rendkívül zavartan viselkedett, egy pillanatra sem tudott megnyugodni. "Kitakarította a házat. Többször átöltözött. A kutyáit is többször átöltöztette. Egy  kislány hanghordozásával és értelmi színvonalán beszélt velem" - írta a lánya miatt aggódó asszony a Los Angelesben kedden nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint.

Lynne Spears közölte, hogy Lutfi neki és egy barátjának is ajánlotta, keverjenek tablettákat Spears ételébe, hogy lenyugodjon, egyszer pedig azt mondta az énekesnőnek, hogy "napi tíz tablettát" kell bevennie, ha látni akarja két kisfiát.