A zeneipar vezetõ képviselõi és zenésztársak jelenlétében adták át a hét végén Aretha Franklinnek, a soul királynõjének Los Angelesben a MusiCares Awardst. A díjat olyan zenészek, elõadók kapják, akik zenéjükkel jelentõs mértékben hozzájárultak az emberiség problémáinak megoldásához.  Aretha Franklin 4,5 millió dollárral segítette a MusiCares Foundationt.
A rendkívül meghatódott Aretha Franklin ünneplésén a zeneipar óriásai közül jelen volt Berry Gordy, a Motown kiadó alapítója, Clive Davis producer és kiadó, aki több lemeztársaságnál is sztárok sokaságát indította el, s természetesen segítette Aretha Franklint is. Megjelent a díjátadón Quincy Jones, a sokszoros Grammy-díjas zenész és producer, Bill Cosby, a sikeres showmûsorairól ismert színész producer és televíziós mûsorvezetõ. 
A soul eddig 17 Grammy-díjjal kitüntetett 66 esztendõs nagyasszonyát többek között Herbie Hancock, BeBe és CeCe Winans, Patti Austin, John Legend ajándékozta meg egy-egy dalával az ünnepségen.  Az egyszerû, sötétszürke ruhát viselõ Aretha Franklin számos személyes ajándékot is kapott a jelenlévõktõl és felolvasták neki Bill Clinton volt amerikai elnök üzenetét is, aki köztudattan nagy kedvelõje Aretha Franklin mûvészetének. (MTI)