Vagy megsűrűsödött az UFO-forgalom Nagy-Britannia fölött, vagy többször pillantottak a britek az égre, mindenesetre 40 százalékkal több azonosítatlan repülő tárgyról érkeztek bejelentések 2007-ben, mint egy évvel korábban a brit védelmi minisztériumhoz.  Tavaly összesen 135 ufót láttak - vagy véltek látni - Nagy-Britanniában, míg 2006-ban 97-et. A bejelentők között akad két pilóta is. "Nem mondom, hogy egy másik világból jöttek, de még sose láttam ilyesmit, pedig régóta repülök" - mondta a brit sajtónak az 50 éves pilóta.
Ami az alakzatokat illeti, elég vegyes a mezőny: van csészealj, korong, de háromszög és cső is. Az ufók nem szezonálisak, az év minden szakában látni véltek belőlük. Akadt, aki egyszerre ötvenet látott, legalábbis ennyiről számolt be, mindegyik narancssárga fényű volt, és összegyűltek, mielőtt a magasba tűntek.
Az ufókban kétkedők szerint a furcsa égi jelenségeknek földi magyarázatuk van: helikopterek, meteorológiai léggömbök, műholdak, optikai illúzió vagy szokatlan felhőalakzatok a földön kívüli űrhajók. (MTI)