"Ajánljon fel neki 30 milliót, csak szabadítson már meg tőle" - állítólag ezt kérte ügyvédjétől Sir Paul McCartney, aki a héten vívja döntő válási csatáját nejével, Heather Mills-McCartneyval.
A feszült figyelemmel kísért válóper a hét eleje óta folyik a londoni felsőbíróságon, ám a sajtó csak találgatásokra van utalva, mert a bíró mindkét félnek - büntetés terhe mellett - kiszivárogtatási tilalmat rendelt el. Sem a 65 éves ex-Beatle, sem negyedszázaddal ifjabb neje valóban nem szól egy szót sem a bírósági tárgyalási napok után.
A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap azonban egy fültanút idézve közölte csütörtökön Sir Paul előző nap odavetett kijelentését.
A cardiffi illetőségű Mike Pritchard, aki egy másik ügyben járt a bíróságon, saját elmondása szerint "egy méterrel" haladt az épületből távozó McCartney és ügyvédje mögött, és hallotta "az igen feldúlt" Sir Paul kifakadását.
Fiona Shackleton, a McCartney által felbérelt, 500 fontos (180 ezer forintos) óradíjért dolgozó londoni sztárügyvéd - aki Károly brit trónörököst is képviselte a néhai Diana hercegnővel vívott válási csatában - a fültanúi beszámoló szerint csak annyit mondott a 30 millió fontos ajánlatra, hogy "ezt majd még később át kell tekintenünk".
A 30 millió font a sajtóban forgó találgatások sávjának alsó széléhez közelít. Heather állítólag 70, más értesülések szerint 100 millió fontot követel férje 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsült vagyonából, és vannak jogi szakértők, akik szerint nem is esélytelen egy ebben a tartományban mozgó összeg megítélése.
Sir Paul eredeti ajánlata - úgy tudni - 10 millió fontról szólt.
Bármekkora összeggel távozik is Heather Mills-McCartney a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása.
A Heathernek megítélt összeg nagysága azonban hivatalosan talán soha nem derül ki, ha a felek a válási szerződésbe titoktartási záradékot is belefoglalnak, amire megfigyelők szerint van esély.