A svéd királyi család három német lapot perelt be becsületsértéséért, pontosabban azért, mert hamis képeket és történeteket publikáltak róluk. A pereket még decemberben indította a királyi család, bocsánatkérést és kártérítést követelve. A jogi feladatokkal Matthias Prinz német ügyvédet bízták meg. Mint az ügyvéd elmondta, több mint száz hamis cikkről és fotóról van szó a svéd koronahercegnővel, Viktóriával és Madeleine hercegnővel kapcsolatosan.
Az ügyvéd a TT svéd hírügynökségnek
elmondta, hogy a Bauer Verlagsgruppéhoz és a WAZ Grouphoz tartozó három laptól követel kártérítést, az Alles für die Frautól, a Schöne Wochétól és a Neue Posttól.
Prinz korábban már pert nyert a svéd királyi családnak hasonló becsületsértési ügyben. Viktória koronahercegnőtől 2003 novemberében két német bulvárlap, a Woche der Frau és a Die Neue Frau kért bocsánatot, továbbá a két lap megígérte, hogy visszavonja azt az állítást, miszerint Viktória hozzámegy a görög Nikolaosz herceghez, valamint azt is, hogy édesapja, XVI. Károly Gusztáv király egy szerelemszigetet ajándékozott neki, hogy titkos találkáit legyen hol lebonyolítania. (MTI)