Eladó az egyetlen lakás, amelyben együtt lakott a Beatles mind a négy tagja. A tetőtéri luxuslakás a londoni Mayfair elitnegyedben 1,75 millió fontba (615 millió forintba) kerül. Egy kaliforniai bankár árulja - közölte Peter Bevan, az értékesítéssel megbízott Sotheby,s aukciós ház luxusingatlan- közvetítő irodájának munkatársa.
A négyszobás lakást Brian Epstein menedzser szerezte a liverpooli zenészeknek 1963 őszén. Akkoriban jelent meg a She Loves You című dal, amellyel olyan népszerűek lettek, hogy szállodában már nem tudtak nyugodtan pihenni a rajongók miatt. Négyen együtt csak néhány hónapig használták a bérleményt, aztán Paul McCartney elköltözött barátnője, Jane Asher családjához, John Lennon pedig kivett egy lakást első feleségével, Cynthiával. George Harrison még maradt egy darabig Ringo Starrral együtt, és utána is közösen béreltek lakást Knightsbridge-ben, ugyanabban a háztömbben, ahol Epstein lakott.
A jelenlegi tulajdonos egy rokonától örökölte a Green Street-i lakást. Felújította, most háromszobás modern otthon. Ritkán jár Londonban, ezért adja el. "Ügyfelünk pontosan ismeri az ingatlan történetét, de Beatles-szentélyt azért nem csináltatott belőle" - mondta a Sotheby,s ingatlanügynöke. (MTI)