Elpusztult kutyáját akarja klónoztatni egy amerikai asszony egy dél-koreai céggel. Amennyiben terve megvalósul, úgy ez lesz az első kereskedelmi alkalmazása az etikailag vitatott technológiának. A Korea Times című lap szerint az RNL Bio nevű vállalkozás már le is szerződött a kaliforniai nővel: csekély 150 ezer dollárért (26,7 millió forintért) "utángyártják" Boogert, a pitbullt - írja az AFP alapján az MTI.

Az eljáráshoz a biológiai anyagot a felejthetetlen hű barát lefagyasztott füleiből nyerik a Szöuli Nemzeti Egyetemen. Hírek szerint az RNL Biohoz a jómódú és lesújtott gazdik immár ötszáz hasonló kérelmet juttattak el az elmúlt néhány év során. "Nyugaton sok ember még ezen a magas áron is klónoztatná kedvencét" - mondta Ra Dzsong Csan, a cég munkatársa a lapnak.

Az egyetem már 2005-ben felhívta magára a figyelmet, miután a világon első ízben kutyát sikerült klónozniuk. Az afgán agár a Snuppy nevet kapta. Ezt egy ideig kétségbe vonták, mivel akkoriban a kutatócsoport tagja volt a korábban hamisításért gyanúba keveredett Hvang Vu Szuk. Végül aztán a kutyaklónozást mégis megerősítették, de Hvang korábbi hazugságaiért minden egyetemi és tudományos címét elveszítette.