horoszkóp

Kiraboltak egy Oscar-partin mulató milánói sztárékszerész családot

2008.02.26. 15:48
Filmbe illő módon raboltak ki egy milánói ékszerészetet, miközben a tulajdonosok Los Angelesben adtak Oscar-partit filmsztároknak. A Damiani család ügyfelei gazdag magánemberek és hírességek, mint például Brad Pitt vagy Tilda Swinton. A legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is egy gyémántokkal kirakott Damiani-karpereccel a csuklóján vette át a brit színésznő vasárnap. Aznap reggel értek a rablók az ékszerüzlet alá a milánói divatnegyedben. Már több mint egy hónapja fúrták az alagutat a szomszéd ház pincéjéből. Hallani is lehetett a munka zaját, de mindenki azt gondolta, hogy egy közeli építkezésről jön.

A négy napszemüveges, fegyvertelen férfi a gazdasági rendőrség egyenruhájában jelent meg a Damiani-mintateremben. A könyvelést jöttek ellenőrizni - mondták az alkalmazottaknak, akik éppen egy zártkörű ékszerbemutatót készítettek elő. A rablók aztán hirtelen rájuk vetették magukat, megkötöztek és a mellékhelységbe tereltek az öt munkatárs közül négyet. Az ötödikkel kinyittatták a széfeket, mindent kirámoltak és a távozásra is az alagutat használták.


A londoni The Times honlapján kedden megjelent tudósítás szerint 10 millió fontra rúgó zsákmányt (3,4 milliárd forint) vittek magukkal. Az egész akció alig negyven percig tartott, a riasztó nem szólalt meg és a rablók a bejáratnál felszerelt biztonsági kamerák előtt sem fordultak meg, így csak azt lehet tudni róluk, hogy déli akcentussal beszélnek.

Az 1924-ben alapított családi vállalkozást a harmadik generáció, Guido, Giorgio és Silvia Damiani vezeti. A hétvégén a 80. Oscar-díj alkalmából Beverly Hillsben adtak fogadást, amelyen megjelent többek között Sharon Stone, Geena Davis és Paris Hilton.
Az egyetlen vigasz a milánói ékszerészeknek, hogy a legértékesebb darabok megmaradtak, mert azokat magukkal vitték az Oscar-partira. (MTI)