Egy norvég múzeum igazgatója úgy véli, megtalálta Adolf Hitlernek a II. világháború alatt készült, Disney-figurákat ábrázoló rajzait. A vízfestékkel színezett rajzokat William Hakvaag, egy háborús relikviákat gyűjtő norvég múzeum vezetője egy német aukción vásárolta meg. A művek az 1937-es Hófehérke és a hét törpe figuráit ábrázolják, valamint egy Pinokkó-figurát az 1940-es filmből, mindegyiken A.H. szignó szerepel - írja az Ananova.

Független szakértői vélemény egyelőre nem készült a rajzok hitelességéről, de az köztudott, hogy Hitler rajongott a Hófehérkéért - ami szerinte a világ egyik legjobb filmje -, és volt belőle egy saját kópiája is, amit gyakran megnézett a saját házimozijában. Mr. Hakvaag azt állítja, elvégeztek pár tesztet a rajzokon, ami alapján az biztos, hogy a rajzok valóban az 1940-es évek környékéről származnak.

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy Hitlertől származnak" - állítja a múzeumigazgató. "Ha valaki hamisítványokat akart volna ránk sózni, nem rejtette volna őket egy festmény hátlapja mögé, ahol lehet, hogy sose fedezik fel őket". A képek szignói és a festmény aláírása ráadásul megegyezik a náci vezető kézírásával.