Az orosz kormányőrség rejtélyes okból 3200 egérre hirdetett közbeszerzési pályázatot. Valóságos rágcsálókról van szó, ehhez kétség sem férhet, mert az Oroszországi Föderáció megfelelő honlapján szereplő leírás katonásan pontos: "egér, fehér, nőstény". Az állatokra darabonként 156 rubelt, vagyis összesen mintegy félmillió rubelt (kb. 3,5 millió forintot) szán a Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSZO), az egyik legtitkosabb testület, amelynek feladata a magas rangú állami vezetők őrzése. 
A pályázati kiírás szerint nem egyszerre, hanem 2008 folyamán több részletben kell leszállítani a fehéregereket. Minderről több lap is hírt adott pénteken azzal, hogy az FSZO-nál nem kívánták kommentálni a beszerzést. 
A Komszomolszkaja Pravda szerint a szállítók csak találgathatnak, milyen sors vár állataikra. A lap úgy véli, nem kizárt, hogy étekkóstolók lesznek, hogy megóvják a mérgezéstől a magas rangú személyiségeket. Legrosszabb esetben pedig a Kreml sólymainak táplálékául szolgálnak majd. A sólymokat azért tartja az FSZO már régen a Kremlben, hogy elriasszák a varjakat. (MTI)