Nőnapi önvédelmi leckét ad az olasz hölgyeknek Eva Kant, a majd fél évszázada hódító Diabolik-képregények legendás főhősnője: "Könyököddel akadályozd a karját, hogy jobban ura légy a helyzetnek, majd hajlítsd be a lábadat, hogy a súlyt a hátadra helyezhesd. Aztán hajolj előre, anélkül, hogy lazítanál a szorításon, és rúgj előre. Így támadód úgy elrepül, mintha katapultból lőtték volna ki" - áll az egyik szövegbuborékban.

A Diabolik-füzetek először 1962-ben jelentek meg a Angela és Luciana Giussani tollából. A rajzolt sorozat főhőse a rettenthetetlen mestertolvaj, Diabolik volt, aki kezdetben gátlástalanul gyilkolt is, ám idővel kicsit megszelídült, és afféle Robin Hoodként főleg a bűnözőket kopasztotta meg. A harmadik epizódban kapta maga mellé társul Eva Kantot.

A hősnő hasznos tapasztalatait közreadó könyv az ünnep előtt jelenik meg az olasz könyvesboltokban. A címe: Félelem nélkül - Önvédelmi technikák és stratégiák. Megjelenése alkalmazkodik az eredeti képregény klasszikus fekete-fehér színvilágához, amelyet Eva Kant, a gyönyörű szőke kalandornő tett híressé. A kötet 16 fejezetben tárgyalja a különféle veszélyhelyzetek megoldását.