Heath Ledger még láthatta azt a mozispotot, amely utolsó filmje, a Batman: A sötét lovag népszerűsítéséhez készült, és amelyet csütörtökön mutattak be a Las Vegas-i ShoWest szórakoztatóipari vásáron.  "Teljesen letaglózta az alakítása. Azt kérdezte: láthatnám még egyszer?" - mesélte Charles Rovan producer, aki megmutatta a színésznek a trailert.
Az eset szomorú aktualitása, hogy a reklámfilm hivatalos premierjét és a nyári filmbemutatót az ausztrál filmsztár már nem élhette meg, mert januárban véletlen gyógyszertúladagolás következtében elhunyt. A rendező szerint Ledger is örülne neki, hogy tragikus halála ellenére nem változtattak a nyári blockbusternek szánt mozi bevezetési tervén: "Ha meg akarunk tisztelni valakit, akkor azzal tehetjük a legjobban, ha tiszteljük a munkáját, és minél több embernek megmutatjuk. Nagyon büszke volt erre az alakítására. Nagy felelősségnek éreztem, hogy maradéktalanul visszaadjam" - nyilatkozta Nolan.
Bale szerint a produkció Ledger "végrendelete" abban az értelemben, hogy a nézők "meghajthatják a fejüket munkája előtt". A három éve újra indított Batman-szériában másodszor is denevérnek öltözött színész a vásáron nyilatkozva elmondta, hogy nagyra becsülte és szerette kollégáját, aki "nagyszerű munkát végzett".  A sötét lovag amerikai premierjére július 18-án kerül sor. (MTI)