Csütörtök reggel kezdték el átköltöztetni új, nagyobb kifutójukba az orrszarvúkat: a legkisebb, a tavaly januárban született Layla ment át elsőként, majd Easyboy, a hím következett. Lulu, a nőstény a legproblémásabb, nemcsak azért, mert vemhes, hanem azért is, mert ő a legbizalmatlanabb - fogalmazott Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Nem sürgetik, étellel csalogatják - tette hozzá. Várhatóan még csütörtökön vagy pénteken átmegy Lulu is.

A megszokott módszer az, hogy az állatokat elaltatják és daruval átemelik. A bódítást viszont most el kellett kerülni, mert Lulu ismét vemhes. Így egy speciális, 50 betonelemből álló, 120 méter hosszú folyosót építettek szerdán a régi és az új otthon közé. Az autópályáknál használt beton elválasztó elemeket az Állami Autópálya Kezelő Zrt-től kapták.

Az állatkert három orrszarvúja közül a két felnőtt - Lulu és Easyboy - 1983-ban érkezett a magyar fővárosba, a mesterséges megtermékenyítés útján fogant Layla pedig 2007-ben született Budapestben.