Elkészült az ideális gyermeknapi ajándék mindazon családok részére, ahol anyuka fogékony a plasztikai sebészet csodái iránt - írta meg a jezebel.com. A „My Beautiful Mommy” (Az én gyönyörű anyukám) a test átszabásának folyamatát meséli el a nyolc éven aluliaknak.

A könyv ötlete egy floridai sebész, Dr. Michael Salzhauer fejéből pattant ki. A jó doktor ugyanis észrevette, hogy összezavarodnak azok a gyerekek, akik a plasztikázáson átesett, bekötözött, ágyban fekvő anyut jönnek meglátogatni a kórházba. „A szülők általában igyekeznek eltussolni az ügyet és oda sem figyelnek a gyerekek kérdéseire” – mondta el Salzhauer, aki vélhetően maga után nevezte képeskönyvének főhősét Dr. Michaelnek. Igaz, ez a Dr. Michael inkább a Hihetetlen Család apukájára hasonlít kidolgozott testével és tekintélyt parancsoló állkapcsával.

A könyv egy kislány történetét meséli el, akinek a mamája zsírleszíváson és mellnagyobbításon esik át – sőt az esztétikai élmény kedvéért egy kis orrplasztikát is csinálnak rajta. A felvilágosult anyu természetesen nem titkolja lánya elől a kegyetlen tényeket, inkább elmagyarázza neki, mire számíthat néhány évtizeden belül. „Ahogy öregszem, a testem egyre jobban szétfolyik és már nem férek a ruháimba. Dr. Michael segít megoldani a problémáimat, így jobban érzem majd magam.”  Az nem világos, miért is kell anyunak orrplasztikán is átesnie, mindenesetre a könyv szerint ettől majd csinosabban fog kinézni…