Szexrabszolgákat tartott egy amerikai seriff

2008.04.19. 12:22
Michael Burgess-t, az egyik oklahomai kisváros seriffjét azzal vádolják, hogy szexre kényszerített nőket az irodájában, az autójában, hotelekben, az otthonaikban, sőt, még egy vakációzó barátja házában is - írja a Független Hírügynökség. Az 55 éves, házasságban élő nagypapa az egyik kolléganőjével is kikezdett az elmúlt években.

Az egyik áldozat arról beszélt, hogy amikor egy börtönbe szállították át, útközben egy motelben szálltak meg. Az éjszaka felcsapódott az ajtó, és a rendőr rátámadt a nőre. Megbilincselte, és egy elemlámpával megerőszakolta. Egy másik nő azt vallotta, hogy amikor őrizetben volt, hónapokon át az irodájában elégítette ki a rendőrt, mert az azt ígérte, segít neki kijutni onnan.

Egy harmadik lány, aki drogügyek miatt került a tiszt "pártfogásába", hihetelten történetet mesélt el az ügyészeknek. Eszerint egy éven át, hetente kétszer-háromszor szexelt a rendőrrel, cserébe azért, hogy az ne juttassa vissza a börtönbe. Még arra is kényszerítette, hogy szakítson a barátjával. Csakhogy a lány egy közúti ellenőrzés során elbukott egy drogteszten, és ekkor elmesélte a nyomozóknak Burgess-szel kötött alkuját. A seriff még azon a napon felhívta a lány unokatestvérét, hogy rábírja: törjön be kuzinja házába és tüntessen el minden bizonyítékot, amelyeken esetleg a nyomozók megtalálhatják a DNS-ét.

A seriff kollégái döbbenten állnak az eset előtt. "Mindig nagyon jó kolléga volt, mindannyian barátok voltunk" - mondta Kenneth Tidwell seriffhelyettes hozzátéve: "közvetlen életvidám ember, aki remekül értett a munkájához, felelősségteljesen dolgozott. Nemhiába választották meg újra háromszor is a posztra".