Putyin válásának hírét a Moszkovszkij Korreszpongyent című bulvárlap újságírói találáták ki - mindezt Lev Rizskov, az újság munkatársa, Lev Rizskov ismerte el a litprom című honlapon. Az Izvesztyija című lapnak Rizskov elmondta: úgy vélte, ahol ilyen pofátlanul hazudnak, ott nem szabad hallgatnia. Rizskov elmondta, üres hasábok maradtak a címlapon, ezért estére az érintett újságírók a "stressz enyhítése" folytán  már jó hangulatban végül kitalálták a szenzációt. Másnapra a szerkesztőségben teljes eufória uralkodott, mert a fiatal újság híres lett. 

Másnap néhány nagydarab fiatalember elvitte a főszerkesztőt. "Talán a titkosszolgálathoz, de alighanem inkább csak a lap tulajdonosához" - írta Rizskov. Mikor a főnök visszaért, jelentették neki, hogy a liberális sajtó már érdeklődött iránta, s mindenkinek azt mondták, hogy elvitte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Ettől kezdve csak ritkán jelent meg, s a kollégák mindenkinek azt mondták, hogy az FSZB hallgatja ki. Eléggé lelkesen, csillogó szemmel, néhány italozó kollégával együtt ment a "kihallgatásokra", vagyis valószínűleg a lap tulajdonosához, írta Rizskov.

 

Pénteken délután viszont megjelent a lap tulajdonosa - írta Rizskov, az újság megjelenését ezután "átmenetileg" beszüntették, a főszerkesztő pedig "felmentését kérte".  (MTI)

 

Putyin és Kabajeva: csak kacsa