A német hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint hat éven keresztül követett el szexuális bűncselekményeket saját - ma 14 éves - fiával szemben.

A "legforróbb nyomot" egy üdítősüveg és egy tankönyv jelentette. Az apja által a netre is felrakott - a feljelentést elindító - fotókon ugyanis a molesztált fiú mellett látható volt egy német limonádéspalack, valamint egy tankönyv, amelyről azután a német hatóságok kiderítették, hogy az minden valószínűség szerint Németország középső részéből, mégpedig Szász-Anhalt tartományból származhat. Németországban ugyanis tartományonként különbözik az oktatás rendszere, s mások a tankönyvek, valamint az üdítősüvegek is.

A tartományi bűnügyi hivatal képviselői mintegy 600 tartományi iskolát kerestek fel az apja által rendszeresen molesztált fiú fényképével, s mellette az üdítősüveggel, valamint a tankönyvvel, s az egyik tartományi iskola igazgatónője fel is ismerte a fiút. A munkanélküli apa az igazgatónő szerint korábban is gyanús volt, mert előszeretettel jelentkezett fiatal diákok "pesztrálására".

Az áldozat, a 14 éves Philip B. az RTL televíziónak csak annyit nyilatkozott, hogy szégyelli a történteket. Elmondta, hogy apja vele szemben az első szexuális visszaélést akkor követte el, amikor még mindössze nyolc éves volt. A perverz apát őrizetbe vették. Mivel a günthersdorfi ifjúsági futball- és úszócsapat fiataljainak edzője volt, a hatóságok további hasonló bűncselekményeket sem zárnak ki.