Tíz-, sőt százmilliós vagyonokkal bíró tizen- és huszonéves brit sztárpalánták sorjáznak a The Sunday Times e hétvégén esedékes idei vagyonlistáján. A vezető vasárnapi brit lap minden év áprilisában közzéteszi összeállítását - Rich List - a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és személyekre lebontva. A pénteki The Times a hagyományoknak megfelelően előzetes szemelvényt közölt az új listán szereplő zenészek és színészek gazdaságáról.

A fiatal muzsikusok listáját a néhai ex-Beatle, George Harrison fia, Dhani vezeti, akinek a lap 160 millió font (53 milliárd forint) vagyont mutatott ki. Igaz, ez öröklött vagyon, amin Dhani Harrison édesanyjával, Oliviával osztozik. A The Times megjegyzi: a 29 éves Dhani még adós olyan slágerek megírásával, amelyek vetekedhetnének például a Here Comes the Sun című dallal, de ő is zenei karrierre törekszik. Saját együttese van, és feltűnt az apja emlékére rendezett, Concert for George című hatalmas londoni koncerten, olyan nevek társaságában, mint Eric Clapton, Ringo Starr és Sir Paul McCartney. Sir Paul vagyonát az idei Rich List 500 millió fontra teszi; ez egyben annak beismerése, hogy a Beatles 65 éves volt basszusgitárosának gazdagságát eddig alaposan túlbecsülték. A tavalyi listán ugyanis McCartney még 725 millió, az egy évvel korábbin pedig 825 millió fonttal szerepelt.

A The Sunday Times azonban még így is nagyvonalúbb volt a most is aktívan turnézó sztárral, mint a londoni válóperes bíróság, amely a múlt hónapban lezárult zajos válási csata során 400 millió fontban állapította meg Sir Paul vagyonát. Ebből a volt nej, Heather Mills végül 24,3 milliót tudott lecsípni, jóllehet válási keresetében 125 millió fontos igény szerepelt. A 30 év alatti szupergazdag zenészek idei listáján szerepel - 32 millió fonttal - Vanessa-Mae Nicholson hegedűvirtuóz, valamint Jonny Buckland, Guy Berryman és Will Champion a Coldplayből, akik egyaránt 30 milliót tudhatnak a bankszámlájukon a The Sunday Times becslése szerint.

Joss Stone, a néhány éve felfedezett ifjú souldíva máris 12 millió fontot gyűjtött, a botrányoktól tépázott tehetség, Amy Winehouse 10 millió fontos becsült vagyonnal került az élvonalba. A száz leggazdagabb fiatal brit milliomos listáján szerepelnek a Harry Potter-szárok is: a címszereplő Daniel Radcliffe stabil helyet vívott ki magának 20 millió fontjával, Emma Watson (10 millió font) és Rupert Grint (7 millió font) azonban most került be első ízben e rangsorba. (MTI)