Yoko Ono újabb Lennon-videó betiltását tervezi

mm
2008.04.25. 14:04

Yoko Ono, John Lennon özvegye, a néhai Beatles-vezér újabb videója terjesztés ellen lép fel az Imagine című dal reklámcélú felhasználásának megtámadása után.
Az ominózus felvétel Lennont a Remember és a Mind Games című dalainak komponálása közben ábrázolja, marihuánás cigarettával a szájában, majd pedig a muzsikus arról beszél, hogy LSD-t kellene keverni Richard M. Nixon amerikai elnök teájába.
A Beatles-ereklyegyűjtők által létrehozott konzorcium, az amerikai Massachusetts állambeli székhelyű World Wide Video azt állítja, hogy az 1970-ben született felvételek jogait azok készítőjétől, Anthony Coxtól, Yoko Ono első férjétől vette meg. Yoko szerint viszont a jogok őt illetik meg.
A per első meghallgatására április 29-én kerül sor Bostonban. Ray Thomas, a World Wide Video producere  úgy véli, hogy a John Lennon - egy élet három napja című felvétel az 1980-ban meggyilkolt művész életének "történelmi pillanatát" örökíti meg. "Ez a videó lehetővé teszi egy új generáció számára, hogy a korszakot átélőkkel osztozzanak annak az embernek különböző arcaiban, akik új normákat állított fel a művészetben, a zenében, a divatban és a politikában" - áll Thomas közleményében. (MTI)