A vártnál kevesebben keresték fel a szezon első napján a fővárosi strandokat - közölte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. főmérnöke csütörtökön az MTI-vel.
    Kiss Ferenc elmondta, hogy egy évvel ezelőtt április utolsó napjaiban indult a strandszezon, most pedig május 1-jével és egy négynapos pihenőidőszakkal. Így sokan vidékre vagy külföldre utaztak, de az időjárás is inkább a kirándulóknak kedvezett - tette hozzá.

A főmérnök tájékoztatása szerint legkevesebben, alig 200-an a Palatinuson voltak. Szerinte ennek oka lehet az is, hogy egy sportverseny miatt délután 3 óráig nem jártak a buszok a Margitszigeten. A Dagályban és Gellértben egyaránt 1.000 körüli vendég szórakozott. A Gellértet döntően külföldiek keresték fel.

A fürdőtársaság hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a strandokra szombaton, vasárnap, illetve ünnepnap 200 forinttal drágábban lehet jegyet vásárolni. Így például a Palatinuson a nyitónapon a felnőttek 2.000 forintért, a gyermekek és a nyugdíjasok pedig 1.500 forintért vehettek belépőt. A Dagályon ennél 100-100 forinttal olcsóbbak a hétvégi, ünnepi felnőtt- és gyermekjegyek. Emellett hétköznap mindennap más strand kereshető fel féláron.