A szexuális szolgáltatásokat pénzért kínáló hirdetések feladói és az azokat közlő lapok ellen indított nagyszabású akciót áprilisban az ukrán rendőrség. A fantáziadús "Reklám" fedőnéven futó akció során a nyomozók 600 olyan szexhirdetés ügyében indítottak eljárást, amelyeket bűnözői csoportok vagy magánszemélyek tettek közzé a nyomtatott sajtóban - közölte kedden az UNIAN hírügynökség.

A beszámoló szerint az ukrán rendőrök a hónap eleje óta 500 szexuális szolgáltatást kínáló hirdetés megjelenését akadályozták meg, három, prostituáltakat futtató, szervezett bűnözői csoportot számoltak fel, és 166 esetben indítottak eljárást pornográf tartalmú termékek behozatala, előállítása és terjesztése miatt. Az akció során a rend őrei 17 ezer videokazettát és CD-t, 46 számítógépet és több száz nyomtatványt foglaltak le 300 ezer hrivnya (kb. 10 millió Ft) értékben.

Az ukrán belügyminisztérium emberkereskedelem elleni főhatósága - a jelentés szerint - mindaddig folytatja akcióját, amíg teljesen fel nem számolja a nyílt szexuális hirdetések közlését a nyomtatott sajtóban.