A magyar zeneszakma "kiválóságai" megküzdenek a "legjobbnak" járó elismerésért - tudtatta a Velvettel a VIVA Televízó egy sajtóközleményben. A ViVA COMET-díj nyolcadik éve kerül kiosztásra. A ’Legjobb együttes’ kategória jelöltjeiként a Bon-Bon, a Fiesta, a Groovehouse, Josh és Jutta valamint a Magna Cum Laude versengenek a kitüntető címért. Az idei ’Legjobb női előadó’ kategória jelöltjei: Bartók Eszter, Csézy, Kozma Orsi, Rúzsa Magdi és Szekeres Adrien. 

Gáspár Laci, LL Junior, Majka, Mark és Puskás Peti lettek a ’Legjobb férfi előadónak’ járó díj várományosai. A másik három kategória jelöltjeit a szakma választja ki. 2006-tól az egyik legizgalmasabb a ’Legjobb új előadó’ kategória, amely felől hagyományosan a VIVA szakmai zsűrije dönt. Alexandra, Anti Fitness Club, Bridge, Csézy, Széles Iza pedig a hazai zenei paletta új belépői. A VIVA minden évben díjazza a ’Legjobb videoklipet’ is figyelembe véve a kreativitást, a képi világot, az ötletességet és a színvonalat.

Idén a zenecsatorna húsz kisfilmet talált alkalmasnak a jelölésre, közülük egy külső szakmai zsűri választotta ki az alábbi öt díjra esélyest: A stáb: Élünk, ahogy bárki! Anti Fitness Club: Még vár ránk ez a Föld  Csézy: Szívverés  Karányi: My Baby My Supernem: Generáció.