A Queen, Annie Lennox és a Razorlight mellett meglepetés fellépők köszöntik kilencvenedik születésnapján Nelson Mandela volt dél-afrikai elnököt egy londoni segélykoncerten - jelentették be az esemény szervezői kedden - írja a Független Hírügynökség.

A koncertet háromnapos eseménysorozat fogja bevezetni, olyan emberek részvételével, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, Gordon Brown brit kormányfő, Robert de Niro és Will Smith amerikai színészek, vagy Lewis Hamilton brit Forma-1-es pilóta. A június 27-ei esemény szervezői elmondták: a koncerten több nagynevű meglepetés fellépő is meg fog jelenni, akik nevét azért nem hozták nyilvánosságra, mert meg akarják lepni az ünnepeltet.

A londoni Hyde-parkban tartandó háromórás koncertre pontosan 46664 jegyet adnak majd el - ez volt Mandela azonosító száma a börtönben, és ezt a számot adták a volt dél-afrikai elnök AIDS-ellenes kampányának is. A 65 fontos (húszezer forint) koncertbelépőket péntektől kezdik el árulni, de akik az interneten keresztül kedd kora estig feliratkoznak egy listára már szerdától előjegyezhetik belépőjüket.