Josef Fritzl
A vérfertőzéssel gyanúsított osztrák férfi visszautasította, hogy szörnyetegnek nevezzék, egyben kijelentette, hogy akár az összes gyermekét megölhette volna, anélkül, hogy azt bárki megtudja - írta az Österreich című osztrák lap szerdán.

A 73 éves férfi ügyvédje útján tudatta véleményét az Österreich című lappal. Ebben leszögezi, hogy megmentette legidősebb, vértfertőző kapcsolatból született lánya életét. Emlékeztetett arra, hogy ő maga küldte kórházba, pedig, mint írta: meg is ölhette volna. "Mindannyiukkal végezhettem volna, sosem derült volna ki" - szögezte le Fritzl.

Josef Fritzlt azzal gyanúsítják, hogy 24 éven keresztül szex-rabszolgaként tartotta fogva saját lányát háza pincéjében. Lányától született lányát - azaz unokáját -, a 19 éves Kerstint április 19-én szállították kórházba, mert több szervének működése leállt. Ekkor pattant ki az ügy Alsó-Ausztriában. A lányt azóta mesterséges kómában tartják és gépek segítik életfunkciói fenntartását. Leromlott fizikai állapotát az orvosok szerint a hosszas bezártság, a bebörtönzöttség okozta, a rendőrség pedig attól tart, hogy Fritzl esetleg őt is megerőszakolta. (Független Hírügynökség)