Frank Sinatra Amerika védjegye, mint Bing Crosby, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Elvis Presley, Ray Charles vagy az élők közül Bob Dylan. Halálának 10. évfordulójára jelent meg a Nothing But The Best című összeállítás. Az emberként nem túl szimpatikus Sinatra minden hibájával együtt a 20. századi amerikai kultúra egyik meghatározó személyisége volt. A New Jersey állambeli Hobokenben született 1915. december 12-én, és 1998. május 14-én hunyt el. Mindig énekesnek készült. Előbb pincérként, újságíróként dolgozott, s még sok mást kipróbált. Amikor 18 éves korában fellépett Bing Crosbyval, alapjában megváltozott az élete. Játszott Tommy Dorsey és Harry James együttesében, első saját együttese a The Hoboken Four volt. Sinatra a negyvenes években futott be. Első lemeze már 1934-ben megjelent, 1940-től azután ontotta őket.

Válogatásaival együtt több száz volt a "termés". A negyvenes években már filmszínészként ünnepelték. Azokban az években készült a Las Vegas-i éjszakák, a Brooklynban történt, a Most és mindörökké - ez utóbbiért kapta első Oscar-díját. Összesen hármat nyert a legfontosabb filmdíjból, több jelölése volt, és Arany Glóbuszok is díszítették vitrinjét. A Kánkánt, Az elrabolt expresszvonatot, A detektívet Magyarországon is bemutatták, s nagy filmje volt a Suddenly, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Tripla vagy semmi (Oceans,s Eleven). Összesen csaknem hatvan filmben szerepelt és tekintélyes volt tv-szerepléseinek száma is. Sinatra az 50-es és 60-as években volt pályája csúcsán.

Dalaival a felnőtt, konzervatív középrétegeket célozta meg. A Strangers In The Night 73, az Only the Lonely 120 hétig volt a listákon, de a legkedveltebbek közé tartozott a Swinging Affair, a Come and Fly with Me, a Songs for Young Lovers, a Days of Wine and Roses, a My Way és a New York, New York. Csak a Billboard listáján másfél tucat dala volt első helyezett, nem szólva a legjobb tíz közé jutott számairól. Több mint tíz Grammy-díjat kapott. Több mint 1800 felvételt készített, 31 aranylemez, kilenc platinalemez, három dupla és egy tripla platina lemez jelzi sikerét. A bulvárlapok szalagcímekben írtak nőügyeiről, házasságairól (felesége volt Mia Farrow), valamint feltételezett maffiakapcsolatairól. Szoros kapcsolata volt a Fehér Házzal, a demokrata Franklin Delano Roosevelt és John Kennedy, illetve a republikánus Richard Nixon és Ronald Reagan elnökkel.

A filmezéstől a 70-es évektől fokozatosan vonult vissza, énekesként szinte utolsó percig dolgozott. A nyolcvanas években Angliában, Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Japánban, Ausztráliában és Dél-Amerikában turnézott. Nyolcvanadik születésnapjára 20 CD-ből álló gyűjteménye jelent meg 452 dallal az 1960-1988 közötti évekből. A napokban megjelent Nothing But The Best című lemezén a legnagyobb sikerei hallhatók. A 22 dal közé került a Come Fly With Me, a Strangers In The Night, a The Good Life, a New York, New York, a The Girl From Ipanema, a Fly Me to The Moon, és a My Way. DVD-vel egybecsomagolt változatban is kiadták az albumot, a képes lemezen a Royal Festival Hallban adott koncertje látható.