Az idén is ismert sztárok részvételével rendezték meg a Life Ball-t a bécsi Városháza nagytermében szombat éjszakába nyúlóan. A színpompás bál hagyományosan azt célozza, hogy adományokat gyűjtsenek az AIDS elleni küzdelemhez. Az idén 1,4 millió eurós bevétellel számolt a fő szervező, Gery Keszler. Idén a földönkívüli-jelmez volt a legnépszerűbb.
Klikk!
 
A tizenhatodik alkalommal megrendezésre került Life Ball-on olyan sztárok jelentek meg, mint Sharon Stone, akinek elnökségével AIDS-kutatási alapítvány működik az Egyesült Államokban, Kim Cattrall, a Szex és New York egyik főszereplője, Debbie Harry, a Blondie énekesnője és Linda Evangelista szupermodell. A szombat esti, gazdag és változatos programú bált, amelyen nagyon sokan Földön kívülieket utánzó jelmezt viseltek, Michael Häupl bécsi főpolgármester nyitotta meg.

Az osztrák sajtó szerint a Life Ball az AIDS-ben szenvedők megsegítésének legnagyobb európai adományozói fórumává vált az utóbbi években. Első ízben 1993-ban rendezték meg - akkor alig 80 ezer euró gyűlt össze -, azóta több mint tízmillió euróra rúg az adományok és szponzordíjak teljes összege. A bevétel felét külföldi segélyszervezeteknek utalják át.