Árverésre bocsátja júniusban a BioArts kaliforniai biotechnológiai vállalat öt kutya klónozásának lehetőségét.
A licit 100 ezer dollárról indul, és a nyertesek ebét hozott minta alapján utángyártják. A vállalat egy év garanciát nyújt az állatok egészségére. Mellesleg, ha a tulaj nem lenne tökéletesen elégedett az eredménnyel, ha a klónozott négylábú nem hasonlít megszólalásig a mintakutyára, a megrendelő visszakapja pénzét.
Ha az ügyfélnek nincs olyan érzése, hogy a két kutya azonos, mintha ikrek volnának, visszakérheti pénzét - közölte Lou Hawthorne, a BioArts ügyvezetője.

Hawthorne korábban a macskaklónozásból szeretett volna meggazdagodni a Genetic Savings and Clone cég élén. Ügyfeleiknek 50 ezer dollárért kínálták a doromboló házi kedvencek másolását, de a vállalkozást leállították, miután nagy összegeket kellett visszafizetni egyes megrendelőknek. "A technika még nem volt kifinomult" - nyilatkozott Hawthorne, aki tavaly ősszel alapította meg új cégét, a BioArts-ot kutyák klónozására.
Nincs mindenki elragadtatva a kutyamásolás ötletétől. Robert Lanza, a massachusettsi Advanced Cell Technology nevű vállalat kutatási igazgatója figyelmeztetett: senki ne remélje, hogy visszakaphatja elvesztett négylábú társát. Noha a klónozott eb az eredeti állat pontos mása, valójában egy teljesen új, ismeretlen kutyáról van szó, az ember akár örökbe is fogadhatna egyet - mondta. (MTI)