A 45 éves színésznőről múlt héten derült ki, hogy otthagyja tíz évvel idősebb barátnőjét,  Cydney Bernardot, akivel 14 éve élnek együtt és nevelik Foster két fiát. Nemrég az is kiderült, hogy egy másik nőért teszi mindezt: összejött Cindy Mort forgatókönyvíróval, akivel 2007-es filmje, a The Brave One forgatásán ismerkedett meg. A Daily Mail most előkerült fotója pedig azt is bizonyítja, hogy a 41 éves Mort egy magas, hosszú barna hajú bombázó. És egy fejjel magasabb Fosternél.

Mint a lapnak örömmel nyilatkozó ismeretlen források elárulták, a két nő kapcsolata eleinte még csak baráti volt, sőt gyakran jártak össze párjaikkal együtt is, mivel a Foster-Bernard pároshoz hasonlóan Mort is két gyereket nevel Melanie Mayron nevű barátnőjével: nekik egy tízéves fiú-lány ikerpárjuk van. "Jodie és Cindy először csak nagyon szoros barátok lettek, a hasonló helyzetük összehozta őket: mindketten felvállalták már a nyilvánosság előtt  leszbikusságukat, és hosszútávú kapcsolatban élnek a barátnőjükkel, akivel gyereket is vállaltak. A dolgok akkor kezdtek bonyolódni, amikor ez a barátság több lett mint barátság. Cydneynek fogalma se volt róla, hogy a kapcsolatuk veszélyben van, egész addig, míg Jodie egyik nap haza nem jött azzal, hogy beleszeretett Cindybe és elköltözik. Cydney teljesen ki van borulva, és Cindy elhagyott élettársa, Melanie is nagyon rosszul viseli ezt az egészet".

Jodie Foster soha nem árulta el, ki a biológiai apja két fiának, és bár nyilt titok volt, azt is csak 2007 telén vállalta fel nyilvánosan, hogy leszbikus.