Mégsem indít pucér légi járatot egy német utazási iroda nudista ügyfelei számára, pedig a repülőre az összes jegy jó előre elkelt  - írja az MTI az AFP híre alapján.
    Az út Erfurtból vezetett volna egy balti-tengeri üdülőhelyre, Usedomba július 5-én. Összesen 55 utasnak lett volna  hely a viszonylag kisméretű repülőn. A személyzet - biztonsági megfontolásból - végig ruhában tette volna a dolgát, az utasok viszont amint beszállnak a gépbe, pucérra vetkezhettek volna, a leszállás utáni kiszálláshoz viszont ismét fel kellett volna öltözniük, mert nem nudista repülőtéren landoltak volna.
    Németországban - főleg a keleti részen - nagy hagyományai vannak a naturizmusnak, akadnak kifejezetten nudista szállodák, üdülők, éttermekkel, boltokkal, amelyekben általában mindenki ruhátlanul mutatkozik. A légitársaság ennek ellenére annyi bírálatot kapott tervéért mind a médiától, mind a lakosságtól internetes honlapjára, hogy inkább elállt a meztelen úttól: a jegyet már megváltóknak visszafizeti pénzüket, és utalványokat is ad kárpótlásul. És nem győzik hangsúlyozni, hogy fő profiljuk a ruhás utaztatás.