horoszkóp

Hadihajón mutatták be az új James Bond-regényt

2008.05.27. 17:15

A brit haditengerészet egyik hajóján mutatták be kedden Londonban az új James Bond regényt, amelyet a 007-es titkos ügynök szülőatyjának születésének 100. évfordulója alkalmából dobnak piacra. A művet Sebastian Faulks jegyzi. A Devil May Care címet viselő könyv hét példányát egy csónakon vitték a Temzén, a köteteket egy vízhatlan, átlásztó táskában Tuuli Shipster modell őrizte. A csónakot két helikopter kísérte, majd amikor a jármű kikötött, az Exeter hadihajó fedélzetén kezdődött a könyv ünneplése. A ceremónián nemcsak az író, Faulks, hanem a titkosügynök-kalandok szülőatyjának, Ian Flemingnek két unokahúga, Lucy Fleming és Kate Grimond is ott volt.
Az új James Bond könyv szerdán jelenik meg: benne a 007-es ügynök eljut Londonból Párizsba és a Közel-Keletre is. A történetet hétpecsétes titokként őrzik, de annyit tudni, hogy 1967-ben, a hidegháború alatt játszódik és Bond aktuális szerelmét Poppy-nak hívják.
Sebastian Faulks-ot egyébként a Fleming-család választotta ki arra a feladatra, hogy írja meg a Bond-regényt. Ian Fleming 14, a 007-es ügynökről szóló könyvet írt meg 1953 és 1964 között, az utolsó, Polipka címmel 1966-ban jelent meg. (Független Hírügynökség)