Ruha nélkül pózol Alaska, Spanyolország egyik legkedveltebb énekesnője azon a plakáton, amelyet kedden mutattak be Madridban. A kép azonban sokkoló, a mezítelen popsztár hátából három dárda áll ki, mivel ő is csatlakozott a bikaviadalok elleni kampányhoz.

"Szükségünk volt három banderillára (a bikaviadalokban használt dárda) is a hátamba szúrva azok kedvéért, akik azt hiszik, hogy a bikák nem szenvednek" - mondta a popsztár a plakát madridi bemutatóján. A kampányt egy helyi állatvédő csoport, és a PETA nevű nemzetközi állatjogi mozgalom szervezte, miután már több tüntetést is tartottak a bikaviadalok ellen.

Közben támadásba lendültek a bikaviadal-pártiak is, szerdán és csütörtökön például az Európai Parlamentben tartanak bemutatót, amellyel a honatyákat próbálják meggyőzni tevékenységük "indokoltságát". A felmérések szerint egyre kevesebb spanyolt érdekelnek a bikaviadalok, főként a fiatalok fordulnak el a szórakozás ezen véres formájától. Ennek azonban némileg ellentmond, hogy mindig megtelnek nézőkkel az arénák, ahol csaknem mindig egy jól irányzott kardszúrás végez a bikákkal. (FH)