Beleállította a gereblyét férje fejébe egy debreceni asszony vasárnap. A 60 éves férfi, aki előzőleg egy kapával támadt 57 éves feleségére, életveszélyesen megsérült. A gereblye négy foga hatolt a férfi fejébe, a tűzoltóknak még a helyszínen gyorsdarabolóval le kellett vágniuk a mezőgazdasági szerszám fejét, hogy a mentők el tudják vinni a sérültet.

A rendőrség szerint az elvált házaspár vasárnap a lakásaik közös udvarán veszett össze. A férfi kapával támadt volt feleségére, mire az fejbe vágta egy gereblyével. A szerszám beleállt az idős ember fejébe. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz - tájékoztatott hétfőn a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szentgyörgyi János, a Debreceni Kenézy Gyula Kórház szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy még a sokat tapasztalt orvosok is megdöbbentek a férfi sérülésén, mikor a kórházba vitték a mentők. A férfi koponyájába ugyanis a gereblye négy foga hatolt be. A tűzoltóknak még a helyszínen le kellett vágniuk a gereblye nyelét és a fém fej egy részét. A fém részeket a tűzoltók flexszel vágták le. Az áldozat fejében így csak a négy gereblyefog maradt, azokat egyenként operálták ki az orvosok. A férfi állapota stabil, jelenleg a kórház intenzív osztályán kezelik. (FH)