A 63 éves Wolfgang Joop  a potsdami Bronstedter temetőben lévő családi sírboltra egy eddig egyedülálló angyalszobrot készítetett. A homokkőből készült, szokatlanul nagy méretű szobor egy fiatal férfi fejével, s egy idősebb hasával rendelkezik, a szárnyak pedig a karok helyett a törzsből nőnek ki. Az igazi megbotránkozás tárgyát azonban az angyallábak között elhelyezett nemi szerv okozta, amely szemtanúk szerint meglehetősen "férfiasra" sikeredett.
A kőpénisz napokkal a szobor felállítása után bizarr vitát okozott Brandenburg tartomány székhelyén, ahol egyébként az igencsak excentrikus, s dúsgazdag Joop is él. Miközben a temetői hatóságok a gyanú szerint szemet hunytak a sírbolt tetején elhelyezett angyalszobor, s annak "ékessége" fölött, az alkotás előtt rendszeresen kíváncsiskodók tömege verődik össze, miközben a hozzátartozóik sírját felkeresők egyre hangosabban méltatlankodnak. Értesülések szerint a szobor ellen már több tiltakozó nyilatkozat is született. Az egyik azt vetette fel, hogyan lehetséges egyáltalán mindez egy temetőben. A másik a hatóságokat vádolta, mondván, hogy nem mertek ujjat húzni a potsdami divattervező milliomossal. Egy harmadik pedig azt vetette fel, hogy az angyaloknak nincs neme, ezért Joop legalább arra ügyelhetett volna, hogy a félreérthetetlen nemi szervet legalább egy szárnnyal takartassa be.
A divatcézár - aki egy évvel ezelőtt, 62. születésnapja alkalmából egy Magyarországról származó, 19. századi ékszerritkasággal lepte meg magát - visszautasítja a bírálatokat. Joop szerint az egész felhajtás csak azért van, mert az angyal felismerhetően férfi, bár azt elismerte, hogy annak fő "jellegzetessége" kicsit kisebbre is sikerülhetett volna. (MTI)