Szigorítottak az öltözködési szabályzaton a szervezők az idei Ascot-i derbi látogatói számára. Ezentúl határozott nemet mondanak a miniszoknyának, a has láthatóvá tételének, a spagettipántnak, illetve a kivillantott alsóneműnek. A miniben megjelenőket, valamint a rágózókat vagy mobiltelfonálókat vagy be sem engedik, vagy elirányítják a királyi páholy környékéről.

A szoknyák maximum 2 hüvelyknyire (5 centiméterre) érhetnek a térd fölé, a deréknak teljes takarásban kell lennie és a combok sem villanhatnak elő. Továbbra is kötelező a kalap vagy a tollas fejdísz (angolul: substantial fascinator).A fehérnemű hordását szabályozó paragrafus az új szabályzatban igen szókimondó: "Bugyi: mindenképpen - de kérjük ne mutogassák, hölgyek!" Az új etikett szerint nem trendi a barnító krémek használata és a feltűnő ékszerek hordása sem. Az uraknak változatlanul sötét vagy szürke, mellényes öltönyben és cilinderben kell megjelennie, kerülendő a barna cipő. Néhány éve például Rod Stewartot nem engedték a királyi páholy közelébe, mert nem volt cilindere.

A több száz éves hagyománnyal rendelkező Ascot a brit nyári szezon legdivatosabb lóversenye, amelyet idén június 17 és 21 között rendeznek meg. Az eseményen mindennap megjelenik II. Erzsébet uralkodó és a királyi család nagy része.A rendezvényre az olcsóbb jegyek 54-60 fontba (közel 20 ezer forintba) kerülnek. Az új írott szabályzatot mellékelik a jegyekhez és az Ascot internetes oldalán is nyilvánosságra hozzák. A versenyt több mint 80 ezren látogatják. (Független Hírügynökség)