Ken Follett a madridi könyvvásáron három és fél órán keresztül állt a spanyol rajongói rendelkezésére, amelynek során összesen 2050 könyvet dedikált, megdöntve saját, 1600 aláírásos rekordját, amelyet Olaszországban állított fel korábban. "Az idők végezetéig" (World Without End) című legújabb regénye a tavaly év végi megjelenése óta majdnem másfélmillió példányban fogyott el Spanyolországban, ahol Follett a legnépszerűbb szerzőnek számít az olvasók körében.
A brit író egyébként annyira népszerű Spanyolországban, hogy ez év elején életnagyságú bronzszobrot állítottak a tiszteletére Vitoria városában. Az észak-spanyolországi település székesegyháza inspirálta ugyanis az író roppant népszerű, "A katedrális" című regényét, amelynek folytatása a legutóbb megjelent "Az idők végezetéig" című könyv.
Follett a könyvvásáron azt is megosztotta rajongóival, hogy most egy új munkán dolgozik. A készülőben lévő "The Century" (Az évszázad) című regénytrilógia az első világháborút kiváltó szarajevói merénylettel kezdődik és a berlini fal 1989-es leomlásáig tart majd. A multimilliomos író közel húsz regényt írt eddigi pályafutása során. (Független Hírügynökség)