Egészségesen született meg az az újszülött, akinek édesanyján a terhesség nyolcadik hetében egy súlyos és örökletes betegség gyanúja miatt orvosai abortuszt hajtottak végre – írja a Daily Mail.

A 25 éves Sutton-in-Ashfield-i Jodie Percival véletlenül esett teherbe, és mivel előző gyermeke másfél évesen halt meg örökletes veseelégtelenségben, vőlegényével, Billy Cramptonnal a terhesség 8. hetében orvosi tanácsra úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a magzatot. Amikor azonban az angol nő két hónappal később furcsán kezdte érezni magát, az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy tüneteinek oka egy 19 hetes terhesség, azaz magzata túlélte az abortuszt. Az orvosi vizsgálatok azt is kiderítették, hogy bár az anya valóban egy olyan vesebetegség génjeit hordozza, ami cisztákat okoz a méhben fejlődő magzat veséiben, ezúttal nem találtak ilyeneket. Novemberben így – három héttel a kiírt idő előtt – megszülethetett Finley nevű fiuk, akinél ugyan minimális vesekárosodást diagnosztizáltak, ez azonban egy műtéttel helyrehozható.

„Ha az orvosok nem követik el azt a műhibát, most nem lenne gyerekünk. El se hiszem, mennyi mindenen ment keresztül ez a baba, és mégis, olyan tökéletes” – nyilatkozta a fodrász édesanya a lapoknak.