Egy év alatt teljesítendő, kétszáz óra térítésmentes közmunkára ítélte pénteken az eljáró londoni bíróság Naomi Campbellt, aki néhány hete a londoni Heathrow repülőtéren rendőrökre támadt. A 38 éves, hírhedt természetű brit szupermodell április 3-án, a British Airways légitársaság járatán utazott volna Los Angelesbe, de már az indulás előtt, a gépen rendszabályokat kellett vele szemben foganatosítani - hírek szerint meg is bilincselték -, mert agresszív módon viselkedett a személyzettel.

Haragját azért zúdította az utaskísérőkre és a pilótákra, mert egyik poggyásza elveszett. A modell a kihívott rendőrökkel sem volt kedvesebb, mint a személyzettel; az egyik rendőrt szembeköpte, a másikba pedig belerúgott. Campbellt emiatt a helyszínen őrizetbe vették és kiszállították a repülőgépből. A hirtelen indulatairól ismert divatsztár ellen összesen három rendbeli, hatósági személy sérelmére elkövetett erőszakcselekmény címén, és további három, rendbontással kapcsolatos jogcímen emeltek vádat. Naomi Campbell a kétszáz órányi közmunkát elrendelő pénteki ítélettel még jól járt, mivel akár börtönben is találhatta volna magát: csak a két rendőr elleni támadásért fél év szabadságvesztést is kiróhattak volna rá. A brit sztármodell a pénteki tárgyalási napon vita nélkül elismerte bűnösségét az összes vádpontban.

A tárgyaláson elhangzott: a bajok akkor kezdődtek, amikor a járat kapitánya bejelentette, hogy a terminál műszaki problémái miatt nem minden csomag került fel a gép poggyászterébe. Az első osztályon utazó Campbell, ezt hallván, követelte a személyzettől, hogy derítsék ki az ő csomagjainak sorsát. Utána is néztek az ügynek, és kiderült, hogy a modell egyik csomagja lemaradt, ráadásul éppen az, amelyben egy Yves Saint Laurent-kreáció volt. Szerződése szerint Campbellnek ezt a ruhát kellett volna viselnie a bemutatón, amelyre utazott. A modell azt követelte, hogy a gép kapitánya személyesen keresse meg a hiányzó poggyászt, és amikor e követelése nem teljesült, válogatott szidalmazások közepette "rasszistának" nevezte a pilótát. Campbell a pénteki ítélet alapján köteles 200 fontot fizetni az általa bántalmazott rendőröknek, és 150 fontot a gép kapitányának. Emellett összesen 1300 font pénzbírságot is kiróttak rá.