A lánynak most be kell bizonyítania, hogy valóban életben van. A húszéves vilcea-i Melania Stoica erkölcsi bizonyítványt szeretett volna kérni a rendőrségtől, amikor a hivatalnok nagyot nézve mondta: "Milyen bizonyítvány kislány, a nyilvántartás szerint nem is vagy életben." A lány személyijével próbálta bizonyítgatni, hogy valóban ő az, akit a nyilvántartás szerint 16 éve halottnak nyilvánítottak, ám ez nem győzte meg az ügyeletes rendőrt. A rendőrségi adatok ugyanis azt mutatják, hogy Melania négy éves korában meghalt tüdőgyulladásban, halotti bizonyítványát egy gyermekmenhelyen állították ki.

Egyelőre próbálják kivizsgálni a bonyolult ügyet, ezt azonban akadályozza, hogy az említett menhely megszűnt, az archívuma is eltűnt, így nem tudják megállapítani, milyen dokumentumok alapján nyilvánították halottnak a lányt. Bonyolítja az ügyet, hogy Melania érvényes személyi igazolvánnyal és útlevéllel rendelkezik, ugyanakkor "elhalálozása" után is szociális támogatásban részesült.

A lánynak most DNS vizsgálat eredményeivel kell bizonyítania, hogy valóban életben van, ugyanakkor bírósági eljárásban kell érvénytelenítse a saját halotti bizonyítványát.