Figyelmeztetésnek szánt akciósorozat keretében 79 nyugati turistát dugtak rács mögé az elmúlt két hétben a dubaji hatóságok, mert a tengerparton "szabados" viselkedésükkel  zavarták a strandoló családokat. Helyi lakosok panaszai nyomán a hatóságok határozott fellépésre szánták el magukat az ország törvényeire és hagyományira fittyet hányó külföldiek ellen, akik meztelenül vagy bikinifelső nélkül napoznak, illetve egyéb módon botránkoztatják meg az arab lakosságot.

Az akció egy brit pár letartóztatásával kezdődött, akiket rajtakaptak, amint a tengerparton szeretkeztek. De ezután könyörtelenül begyűjtötték a nudistákat és a fedetlen mellel napozó nőket is. A rendőrségi jelentés szerint hamarosan arabul, angolul és sok más nyelven is tudatják a strandokon, hogy tilos a topless napfürdőzés, a nyilvános ruhacsere és egyéb "szeméremsértő" viselkedés is. A tengerparton kilátótornyokat is felállítanak a rendbontók kiszűrésére, sőt megígérték, hogy éjszakánként kivilágítják majd a partot, hogy az éjszaka leple alatt se akarjon senki romantikázni.

A szigor némiképp elbizonytalanította a nyaralókat. Egy barátnőjével vakációzó brit férfi hétfőn bevallotta, hogy most már igazán nem tudja, hányadán áll: egyáltalán megérintheti vagy megcsókolhatja-e a partnerét nyilvánosan, anélkül, hogy menten a rács mögött találná magát.